I en fantastisk morsom Finn-annonse gjør Erik Schmelck (34) et tappert forsøk på å selge 3200 lett brukte plastglass - i tillegg til å annonsere at han gir bort fire dårlige venner.

I annonsen, som bare i dag har hatt 60.000 treff, forteller han om hvordan hjemkomstgleden etter en lengre ferie ble ødelagt av synet som møtte ham i leiligheten. Han var nemlig sliten og trøtt og gledet seg til å komme hjem til sofaen og senga for å kurere jetlagen. Men den gang ei.

«De hadde heller bestemt seg for å kjøpe 3200 (ja tretusentohundre) plastglass, plassere dem tett i tett på gulvet, fylle samtlige glass med vann, blåse opp et par hundre ballonger som fikk æren av å bli plassert på badet, pakke inn stuebordet og TV-en i plast, surre inn sofaen i toalettpapir og legge alt av bestikk i sengen. Dette var mildt sagt ikke en optimal hjemkomst», skriver han i annonsen.

Vil gi bort de dårlige vennene

Erik legger spøkefullt til at irritasjonen snudde seg raskt til skuffelse:

«Skuffelse over at jeg ikke var smart nok til å se at han jeg betrodde med nøklene til hjemmet mitt, ville gripe muligheten til å svike meg raskere enn Vidkun Quisling sviktet Norge etter Tysklands invasjon i 1940».

Videre sier han at han gir bort de dårlige vennene sammen med plastglassene, som han har priset til 1000 kroner.

Har du fått med deg denne? Franks svar til Facebook-svindler er helt fantastisk

Har skjedd før

Til Nettavisen sier Erik at det ikke er første gang han har blitt lurt trill rundt av vennene.

- Egentlig burde jeg ha blitt veldig overrasket og veldig sur, men noe inni bakhodet mitt sa at dette burde jeg ha skjønt - hvor dum jeg var som ha bort nøklene mine til gutta. Så jeg er mest skuffet over meg selv, for det var en bra spøk.

(Artikkelen fortsetter under)

Han forteller at vennegjengen har lurt hverandre med jevne mellomrom, selv om det nå er noen år siden sist.

I 2008 fikk et stunt de gjorde på bilen til en kompis nasjonal oppmerksomhet. Bilen, en Cadillac Escalade, ble dekket av post-it-lapper.

Les også: Kenneth (41) lurte Microsoft-svindleren trill rundt

(Artikkelen fortsetter under)

I 2009 kom Erik hjem etter kurs i London bare for å finne Seat Arosaen sin gjort om til en snøgris.

- Dum som jeg var, lånte jeg bort bilnøklene til en kompis. Da jeg kom hjem, lurte han på om han kunne kjøre meg hjem. Jeg sa det var greit. Da vi kommer ut, ser jeg at det står en snøskulptur av en gris der. Det var morsomt helt til kompisen min trykket på bilnøklene mine og jeg så at det lyste inni grisen.

Fikk hjelp til å rydde opp

- Jeg ville kanskje trodd de skulle følge meg hjem og filme meg og sånn, men de lot meg gå hjem alene

Etter at den verste skuffelsen hadde lagt seg, begynte Erik å plukke opp de 3200 plastglassene alene. Men etter litt fikk han en telefon av kompisen han betegner som hjernen bak spøken, som kom sammen med dama og hjalp ham med å tømme glassene.

Les også: Internett elsker trillingenes årbok-spøk

- De sier det tok omkring 24 arbeidstimer å sette opp alt. Vi var fire som ryddet opp, og det tok oss to-tre timer. Men det er fortsatt ganske lang tid!

Han legger humrende til:

- Jeg har alltid sagt til folk at jeg bare har dårlige venner unntatt to. Men en av disse to er han jeg betrodde nøklene til leiligheten min til, så nå har jeg bare én god venn igjen.

Skal hevnes

Når Erik har fått solgt plastglassene, planlegger han å bruke pengene på hevn.

- Både mesterhjernen bak denne spøken og jeg er ganske klovnete. Nå har jeg et par ideer til hvordan jeg kan ta igjen, men det kan jeg jo selvfølgelig ikke røpe.

Se flere bilder av spøken i leiligheten til Erik under!