NA24.no

Erik Solér vant over skatteetaten i Høyesterett

VANT OVER SKATTEETATEN: Erik Solér kan nå sette punktum for er årelangt rettsmaraton.
VANT OVER SKATTEETATEN: Erik Solér kan nå sette punktum for er årelangt rettsmaraton. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– Syv år med en veldig overlegen motstander har endt med riktig resultat, sier Erik Solér.

I 2002 gikk fotballpersonligheten Erik Solér (54) inn i fotballklubben Start. Investeringen viste seg å være dårlig da flere millioner kroner gikk tapt.

De siste årene har han kjempet mot retten til millionfradrag på de siste millionene som gikk tapt i Start-sluket. Det er snakk om 4,5-5 millioner kroner.

Nå har tre rettsinstanser gitt Erik Solér fullt medhold.

– Jeg er strålende fornøyd og sju år med veldig overlegen motstander har endt med riktig resultat. Rettssystemet har vist seg å fungere, sier Solér til Nettavisen. Han er på sykkeltur på Mallorca.

Slutningen fra Høyesterett var klar onsdag.

Vil feire med cava

Solér vant fram mot Skatt Øst i lagmannsretten, men skatteetaten valgte altså å anke saken til Høyesterett.

– Det er også viktig for meg å fremheve den kjempejobben som min advokat Ola Haugen har gjort i denne saken. Jeg tror fort det kan bli en flaske cava i kveld, det ser jeg ikke bort fra, fortsetter han.

Solér ble også trodd i tingretten.

Sture Nilsson hos Regjeringsadvokaten ønsker ikke å kommentere saken.

Kostbar byggeprosess

Solér kontrollerte sine Start-investeringer via holdingselskapet Nye Start, som han 50 prosent av. Det igjen eide rundt 60 prosent av Start Toppfotball.

De siste 40 prosentene var på hendene til en av Norges rikeste familier og deres selskap, Rasmussengruppen.

Rasmussen kom inn på eiersiden i 2006 i forbindelse med byggingen av det nye stadionanlegget som nå heter Sør Arena, men å bygge stadion, var ikke lett. Sommeren 2008 ble overskridelsene estimert til 30 millioner kroner.

Nye millionkrav

Det ble besluttet å hente inn 10 millioner kroner i Start Toppfotball i juni 2008, mens de resterende 20 millionene skulle hentes inn litt ut på høsten samme året.

For Nye Start betød det en investering på nesten seks millioner kroner. De fikk napp i Nordea, som var villig til å låne selskapet de nødvendige millionene, mot at det ble stilt personlige garantier. For Solérs del var det snakk om i underkant av tre millioner kroner.

Utover sommeren viste det seg imidlertid at overskridelsesestimatet var på mye mer enn en de 30 millionene som først lå på bordet. Da de planlagte 20 millionene skulle spyttes inn på høsten, var behovet plutselig økt med ytterligere 20 millioner kroner.

Fradragskrangel

Solér kastet kortene og den personlige garantien på nesten tre millioner til Nordea ble aktivisert. Og det er nettopp denne garantien det har handlet om i rettsapparatet.

Solér har ment at han har rett på fradrag av tre millioner kroner som han personlig garanterte for i Nordea sommeren 2008 i forbindelse med en emisjon på 10 millioner kroner.

Skatt Øst på sin side har argumentert at siden garantien var gitt i holdingselskapet Nye Start, så er ikke beløpet fradragsberettiget.

Erik Solér tok dermed Skatt Øst til retten.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere