NA24.no

Eriksson med hasteinstrukser til Nav

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson legger om uføretrygden.
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson legger om uføretrygden. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) kommer med en rekke krav og pålegg til Nav i et brev til arbeids- og velferdsdirektoratet.

Eriksson satte i mars ned et utvalg som skulle gjennomgå hele direktoratet og foreslå forbedringer. En delrapport ble lagt fram i september, og statsråden har lyttet til utvalgets vurdering om at noen tiltak både kan og bør settes i verk umiddelbart, skriver Dagens Næringsliv.

Eriksson presenterer flere tidsbestemte krav i et såkalt supplerende tildelingsbrev til Nav-direktør Joakim Lystad. Ett av dem er at Lystad selv må vike plassen som leder av det sentrale brukerutvalget. Utvalget skal isteden «vurderes ledet» av en brukerrepresentant.

Andre krav er at Nav skal foreta raskere skanning av sykmeldingsblankettens del D, delen med den sykmeldtes krav om sykepenger. Det skal også innføres en årlig brukermelding som skal vise hva Nav har lært av blant annet brukerundersøkelser og klager. Brukerne skal dessuten informeres om reell saksbehandlingstid for de forskjellige ytelsene på Navs hjemmeside.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere