Erna i seng med verdens rikeste

Statsminister Erna Solberg (H) møtte Melinda Gates fra stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation på Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg (H) møtte Melinda Gates fra stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation på Statsministerens kontor Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Sammen med Melinda Gates i Davos.

I fjor hadde statsminister Erna Solberg besøk av Melinda Gates, kona til Microsoft-gründer Bill Gates og drivkraft i stiftelsen til ekteparet.

På fredag skal Solberg og Gates møtes igjen, denne gangen i sveitsiske Davos.

Fakta

Verdens økonomiske forum (WEF)

- Solberg skal delta i et panel sammen med blant andre Melinda Gates og Paul Kagame som skal diskutere hvordan likestilling kan være med på å bekjempe fattigdom. Utdanning for jenter og kvinner er et av regjeringens prioriterte satsingsfelt for å fremme kvinners rettigheter og likestilling i utenrikspolitikken, sier statssekretær Sigbjørn Aanes til Nettavisen.

Verdens rikeste
Bill Gates med familie regnes som verdens rikeste med en anslått formue på 80,6 milliarder dollar.

Mesteparten av disse pengene skal ekteparet gi bort, noe de nå bruker store deler av tiden sin på.

Paul Kagame er nåværende president i Rwanda.

- Statsministeren vil i løpet av sine to dager i Davos være på en rekke møter med sentrale regjeringssjefer og næringslivsledere. Sentrale tema på møtene i år vil være internasjonal økonomi, energi, klima, utvikling, fattigdomsbekjempelse og FNs tusenårsmål, sier Aanes.

Flere peker på at det viktigste som skjer under det årlige møtet i Davos er nettverksbygging.

- I tillegg har hun egne møter med blant annet med FNs generalsekretær og Rwandas president Kagame. samt Verdensbankens president Jim Kim, sier Aarnes.

- Viktig år
Han sier at dette året blir svært viktig i en global sammenheng.

- Klimatoppmøtet i Paris i desember blir en viktig milepæl i 2015. Det er svak vekst og frykt for varig stagnasjon og deflasjon i en rekke land. Vedvarende underskudd på statsbudsjettene med uhåndterbar statsgjeld. Lav oljepris. Klimaendringer og problemer med sosial inkludering er noen viktige temaer som skal diskuteres.

I november 2013 utnevnte FNs generalsekretær Ban Ki-moon Solberg som en av lederne for en pådrivergruppe for å nå tusenårsmålene for fattigdomsreduksjon.

- Et sentralt tema i Davos vil være hvordan global tusenårsmålsinnsats kan nå de mest utsatte og sårbare befolkningsgruppene. Tusenårsmålene må sies å ha vært en suksess for FN. De har bidratt til å mobilisere partnerskap og ressurser i globalt utviklingsarbeid. Ikke minst gjelder det mødre- og barnehelse, vaksiner og sykdom, sier Aarnes.

Der deltakerne må betale enorme summer for å delta i konferansen, noen mer enn en million kroner per snute, så slipper Erna Solberg og de tre personene fra Statsministerens kontor som følger henne på ferden unna.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Her er noe av det som skrives på Twitter om møtet i Davos:

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag