*Nettavisen* Økonomi.

Erna refser Siv

Foto: Berit Almendingen

Høyre-leder Erna Solberg mener at Siv Jensen (Frp) bør holde seg for god til å varsle muslimoppgjør mens opptøyene mot Norge pågår.

09.02.06 14:26

- Jeg synes at det alltid er betimelig med en integreringsdebatt, men debatten må tilpasses de spesielle utfordringene som vi møter nå. I en vanskelig situasjon er ikke en konfrontasjonslinje noen god idé, sier Erna Solberg til TV 2 Nettavisen.

Alle de politiske lederne stilte seg bak regjeringen og Jens Stoltenberg da han onsdag orienterte Stortinget om angrepene på norske utenriksstasjoner og militære styrker etter publiseringen av Muhammed-karikaturene.

To tunger
Siv Jensen sa fra talerstolen at det er viktig å gi regjeringen arbeidsro slik at de kan sikre diplomatiet og vårt militære personell. Samtidig varslet hun at Frp vil ha en bred debatt om utlendingers integrering i det norske samfunnet når gemyttene har roet seg.

Men allerede lørdag skal Siv Jensen sitt fylkeslag, Oslo Frp, diskutere hvordan Frp kan få regjeringen til å avvise muslimske flyktninger.

«Regjering/storting bør påvirke muslimske land til å motta flyktninger. Frp må arbeide for at regjering/storting i større grad arbeider for at det finnes plass til flyktninger i land med kultur og verdigrunnlag mer lik deres egen enn hva tilfellet er i Norge», heter det i et forslag.

Oslo Frp vil også at regjeringen trekker pengestøtten til SOS Rasisme.

- Kan ikke avvise muslimer
Erna Solberg oppfordrer Siv Jensen til å føre debatten slik at hun ikke fisker i rørt vann.

-Jeg synes ikke vi kan differensiere flyktninger på bakgrunn av religion. Det er mange grunner til at noen flyktninger kan ha det bedre i et nærområde fra sitt bosted, men disse grunnene er basert på språk, erfaring og utdanning, og ikke spesifikt religion, sier Solberg.

Utfordrer Siv
Solberg ber Siv Jensen tenke på hvilke virkemidler hun vil dra fram i debatten.

En av våre viktigste utfordringer nå er at debatten ikke skaper segregering i stedet for integrering. En viktig utfordring for Frp er hva partiet skal gjøre for å inkludere innvandrere. Her synes jeg ikke Frp er troverdig. Partiet stemte imot loven om etnisk diskriminering, til tross for at vi vet at mange innvandrere for eksempel har problemer med å få jobb, sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag