NA24.no

Erna vil ikke forby Uber


En av utfordringene knyttet til de nye tjenestene er hvordan folk som kjører bilpassasjerer gjennom Uber og folk som leier ut rommene gjennom Airbnb skal skattes. Statsminister Erna Solberg mener dette er et praktisk problem som kan løses.
En av utfordringene knyttet til de nye tjenestene er hvordan folk som kjører bilpassasjerer gjennom Uber og folk som leier ut rommene gjennom Airbnb skal skattes. Statsminister Erna Solberg mener dette er et praktisk problem som kan løses. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Statsminister Erna Solberg (H) har sine bekymringer rundt delingsøkonomitjenester som Uber og Airbnb, men sier at regjeringen verken kan eller vil forby dem.

– Uber og Airbnb og andre tjenester er kommet for å bli, men vi har en jobb foran oss når det gjelder reguleringer, sier Solberg til VG.

En av utfordringene knyttet til de nye tjenestene er hvordan folk som kjører bilpassasjerer gjennom Uber og folk som leier ut rommene gjennom Airbnb skal skattes. Det bekymrer imidlertid ikke statsministeren særlig.

– Skatt er en utfordring som kan løses: Her snakker vi om digitale transaksjoner som det er mulig å følge, sier Solberg til avisen.

Hun synes det er mer alvorlig at tjenestene kan føre til at stadig færre arbeidstakere vil ha faste jobber.

– Vi risikerer utvikling av et arbeidsliv hvor stadig flere er «løsmedarbeidere» i globale selskaper. Det gir store utfordringer knyttet til eksempelvis arbeidsmiljøloven, sier hun.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere