NA24.no

Erstatter ikke utskjelt drage

Sist oppdatert:
Fotballforbundet får ikke nytt landslagsemblem likevel.

Idrettsminister Trond Giske, designerne og folkedypet skjelte ut fotballtoppenes landslagsdrage i mai, og to dager senere ble dragen pensjonert for godt.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Lagt død
Reaksjonene var tøffe da begrepet «å spille med flagget på brystet» plutselig mistet all mening. Folket aksepterte ikke at en rar drage skulle erstatte flagget på Norges landslagsdrakter, og Fotballforbundet ble tunget til å bruke de gamle draktene i matchen mot Uruguay en uke etter dragelanseringen.

Deretter har forbundet jobbet med å komme opp med ett nytt emblem som skal kunne kombineres med det norske flagget.

Men nå er det klart at man dropper hele emblemet.

- Den saken er lagt død. Etter en totalvurdering fant vi ut av vi ikke ville bruke mer ressurser på denne saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NA24 Propaganda.

Les også kommentaren:- Gjør som mora di sier

Hører på folket
På et møte i slutten av september vedtok fotballstyret at flagget skal være Norges emblem, og at jakten på en erstatning for den avlivede dragen er avlyst.

- Vi ville utrede et nytt emblem med flagget som bærende element. Men ut fra lovgivningen som er når det kommer til bruk av flagget, ble det for komplisert. Synspunktene på dragen var veldig tydelige, og nå ville vi ikke bruke mye tid på noe som kanskje ikke ville blitt en suksess, sier Kåfjord.

- Det norske folket sier vi bør spille med flagget, og vi hører på dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere