NA24.no

EØS-kjør fra Haga

Sist oppdatert:
Sp-leder Åslaug Haga varsler en mer offensiv politikk fra regjeringen når det gjelder EØS.

Sp-lederen varslet på partiets sentralstyre i dag at har regjeringen har startet et omfattende arbeid for å sikre at Norge er mer aktiv i å bruke det handlingsrommet EØS-avtalen gir til å påvirke beslutningene.

– Jeg er svært fornøyd med at regjeringen har startet arbeidet med å gi EØS-arbeidet en ny giv. Det trengs en bedre håndtering av EØS- og EU-relaterte saker i Norge, sier Haga.

Riksrevisjonen har tidligere avdekket at Norge har vært for sent ute i forhold til å påvirke beslutninger som får betydning for landet, og dette vil Haga nå ha slutt på.

Også stortingsgruppen til Sp skal involveres og være mer aktiv i forhold til EØS- og EU-saker, varsler Haga.

- Av egen erfaring vet jeg at forbedringspotensialet er svært stort også i Stortinget på dette området, sier partilederen.

Historie
For første gang i Sps historie åpnet partiet dørene for pressen på dagens sentralstyremøte. Haga oppfordret sine partifeller om å spille på lag.

- Vi har ikke tid til å være frustrerte og slukke branner. Vi skal tenne folk, oppildnet Haga.

En svært entusiastisk partileder fastslo at Sp nå er i en helt annen posisjon enn i forrige stortingsperiode, da partiet ikke fikk vippet en eneste sak.

- Nå er vi med på å styre landet. Vi styrer landet, for svingene, jublet Haga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere