NA24.no

ESA etterforsker Innovasjon Norge

Reiselivsportalen VisitNorway.com står i sentrum for ESAs undersøkelser av Innovasjon Norge.
Reiselivsportalen VisitNorway.com står i sentrum for ESAs undersøkelser av Innovasjon Norge.
Sist oppdatert:
Kan presse private aktører ut av markedet.

EFTAs overvåkningsorgan ESA melder at de vil innlede etterforskning av Innovasjon Norge.

Bakgrunnen er at Innovasjon Norge, som et statlig selskap, har gått inn på driftssiden på infrastruktur i forbindelse med reiselivsportalen VisitNorway.com.

- Vi skal undersøke om dette er i strid med statsstøtteregelverket Andreas Kjeldsberg Pihl i ESA til Nettavisen.

Klage fra norsk selskap

Årsaken til etterforskningen er det har kommet klage fra New Minds/Tellus som tilbyr slike tjenester.

- Ifølge regjeringens reiselivsstrategi fra 2012, statsbudsjettet og oppdragsbrev er nettportalen visitnorway.com et sentralt virkemiddel for å profilere og selge norsk reiseliv, skriver ESA i en pressemelding.

- Innovasjon Norge har derfor også begynt å tilby web-infrastruktur og beslektede IT-tjenester til regionale markedsføringsselskaper og destinasjonsselskaper som har sluttet seg til visitnorway.com-løsningen. Disse selskapene kan ha både offentlige og private eiere, og har ansvar for reiselivsmarkedsføringen i sine regioner eller lokalområder.

ESA vil derfor undersøke om Innovasjon Norges web-infrastruktur er kryssubsidiering, om Innovasjon Norge opptrer som en kommersiell aktør og om de tar seg betalt til markedspris.

De ber samtidig om at andre som har interesse i saken kommer med sine kommentarer.

Ingen kommentar

- Vi har registrert pressemeldingen, men vi har ikke mottatt de formelle dokumentene fra ESA enda. Før vi har mottatt disse og gjort en gjennomgang sammen med våre jurister så er det vanskelig for å kommentere saken nærmere, sier Audun Pettersen,  Direktør reiseliv og kultur, til Nettavisen.

Det har ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med ESAs talsperson, og Innovasjon Norge var ikke klar over beslutningen da Nettavisen tok kontakt.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere