Espen Lind i millionskvis

Foto: Solum, Stian Lysberg

Milliontap og tapt egenkapital er popstjernens fasit.

29.09.09 09:47

«Det foreligger vesentlig usikkerhet vedrørende fortsatt drift», skriver Espen Linds revisor fra Ernst & Young i Tromsø-artistens regnskap for i fjor.

Selskapet EspenSongs - som forvalter rettighetene, royalties, og produksjonen av musikken til musikeren – er kommet i et økonomisk uføre.

- Min virksomhet foregår primært gjennom mitt amerikanske selskap og beskattes der. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Espen Lind, gjennom sin manager Jan Fredrik Karlsen, til NA24.

Negativt driftsresultat
Salgsinntektene i selskapet økte og ble bokført til knappe fire millioner kroner i fjor, noe som er en pen oppgang fra 2,5 millioner kroner året før.

Driftsresultatet ble knappe 800.000 kroner i minus. Dette er det samme som i 2007, men da med motsatt fortegn.

Årsresultatet ble minus en million kroner for Lind.

Året før ble resultatet pluss 690.000 kroner, med rom for et utbytte på en million kroner. Lind hadde 1,4 millioner kroner i lønn i 2007.

Tapt egenkapital
Egenkapitalkassen til selskapet er på minus drøye 1,6 millioner kroner. Gjeldsbildet i selskapet er også av den sure sorten med hele fire millioner kroner.

Et lyspunkt må være at det finnes en drøy million i kontanter.

«Det er ingen fare for selskapets løpende kreditorer, da selskapet har god likviditet», heter det fra Lind, som legger til at det ikke foreligger noen planer med å foreta seg noe for øyeblikket.

Skrape fra revisor
Selskapets regnskap er levert for sent, og dette forholdet påpekes av revisor i revisorberetningen. Det finnes også revisorbemerkning ved en fordring.

«Selskapet har balanseført en prosjektfordring. Etter vår vurdering foreligger det vesentlig usikkerhet knyttet til denne fordringen og fordringen burde etter vårt skjønn vært nedskrevet med kr 189.000», heter det videre fra revisor Ernst & Young.

Negativ egenkapital II
Musikkstudioet Espionage hvor Hallelujah-kamerat Espen Lind selv er daglig leder har også en negativ egenkapital på 2,7 millioner kroner. Lind eier halvparten av aksjekapitalen i dette selskapet.

«Selskapets økonomiske og finansielle stilling kan anses som dårlig, men er etter styrets mening under rimelig kontroll», heter det i årsberetningen fra det selskapet.

Les også: Espen Lind tapte 500.000

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag