NA24.no

Et brev unna streik

De offentlig ansatte er ikke fornøyd med signalene fra staten i pensjonssaken.

Natt til onsdag kan det bli storstreik i Norge. Rundt 30.000 arbeidstakere organisert gjennom LO, YS, Unio og Akademikerne kan bli tatt ut.

NA24 – din næringslivsavis

I sentrum for årets oppgjør står pensjonsbetingelsene. Det fagorganisasjonene krever er at pensjonen til de offentlige ansatte når de er 65 år, skal være på 66 prosent av sluttlønn. Dette forutsetter imidlertid 30 års opptjening i pensjonskassen. Statens modell er at man tjener opp en viss prosent av lønnen hvert år til pensjon.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I tillegg til dette er det også en uenighet mellom partene på rene lønnsvilkår. Etter det NA24 får opplyst fra informert hold er det stor uenighet. Arbeidsgiversiden leverte inn et brev til arbeidstakerne mandag kveld, et brev hvor arbeidstakerne ikke fant mye nytt.

I formiddag leverte så forhandlingsledelsen for fagforeningene et tilsvar til riksmeklingsmannen, og det er forventet at staten vil svare på dette klokken 16.00. Med andre ord er landet et brev unna en storstreik blant offentlig ansatte.

De parlamentariske lederne vil tirsdag klokken 15.00 bli orientert av Dag Terje Andersen, som er arbeids- og inkluderingsminister. Hans departement, AID, er motparten i forhandlingene. Årsaken er at det staten må levere skal være i samsvar med pensjonsforliket som gikk gjennom Stortinget.

Meklingsfristen går ut ved midnatt, men det er forventet at forhandlingene vil gå på overtid.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere