*Nettavisen* Økonomi.

Et dansk «Finance Credit»

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Og den norske storbanken DnB Nor er blant de som er i problemer.

En finansiell skadale på linje med «Finance Credit-saken» er under oppseiling i Danmark. Som i den norske saken, er det en rekke nordiske finanskonsern som kan bli rammet av saken. Ifølge danske Økonomisk Ugebrev er DnB Nor en av dem som ligger inne med et mulig tap.

Høye lån
Det er det høyprofilerte eiendomskonsernet Essex som er i problemer. Selskapet har vært sponsor hos en rekke sportsrelaterte aktører.

Problemene vil ramme 30 forskjellige nordiske banker som har gitt lån for hele ti milliarder danske kroner til selskapet. Nå jobber kreditorene med en løsning for eiendomsselskapet, etter at Essex ikke klarte å betale renter ved månedsavslutningen den 30. september.

Kravet fra store pantehavere skal være at bankene med mest usikkerhet må inn med nye midler, for å sikre videre drift. Dette for å hindre at det blir solgt ut eiendommer til konkurspris, midt under den vanskelige tiden i dansk eiendomsbransje.

Største kreditor
Største kreditor i Essex-konsernet er Danske Bank-konsernet, som har driftskreditter på 187 millioner kroner og 2,15 milliarder danske kroner i lån gjennom Realkredit Danmark. Tyske HSH Nordbank er nummer to blant kreditorene, med et utlån på 1,9 milliarder danske kroner.

Også norske DnB Nor er på kreditorlisten, med et lån på 49 millioner danske kroner. Sjekk listen her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.