NA24.no

Et mobilt eventyr

(Mobitalk)
Sist oppdatert:
Christian Pritchard startet mobilselskap alene, og omsatte for én million allerede første måned.

Mediene skriver mye om telekomgründeren Idar Vollvik, som gjorde det umulige mulig med Chess. Men det finnes også andre som slår seg opp på egenhånd der ute. Christian Pritchard er en av dem.

NA24 - din næringslivsavis

Pritchard startet i januar i fjor mobilselskapet Mobitalk. Han hadde gjennom en tidligere arbeidsgiver bekjentskap med telekombransjen, og så at det var mulig å etablere enda en aktør i det mange mener er et mettet marked.

Én million på en måned
– Jeg startet virksomheten uten å ansette noen i første omgang, men gikk i partnerskap med Erate, som drifter tjenestene. Deretter fikk jeg med et par investorer, og fikk startet arbeidet med testing og strategier i januar i fjor, sier Pritchard til NA24.

Salget startet imidlertid ikke før i oktober i fjor, og allerede etter én måned med salg hadde Mobitalk omsatt for én million kroner. Nå teller selskapet åtte ansatte, og Pritchard er på utkikk etter flere i forbindelse med en kommende ekspansjon av virksomheten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

– Nå er fokus på Vestlandet, da det er der jeg kjenner næringslivet best. Nå skal vi ekspandere, og opprette kontorer i Trøndelag og på Østlandet, sier han.

– Telenor-kvalitet til «Kiwi-pris»
Mobitalk retter seg i hovedsak inn mot bedrifter, men tilbyr også tjenester for privatpersoner. 90 prosent av kundene er bedriftskunder.

– Vi er et fleksibelt selskap som kan skreddersy prisstrukturer til alle kunder. Kunden får én person å forholde seg til hos oss, samtidig som vi er en effektiv bedriftsorganisasjon. Vi leverer Telenor-kvalitet til «Kiwi-pris» og i tillegg får kunden god oppfølging og service, sier Pritchard, som understreker at de går inn for å levere bedre kundeservice enn de store aktørene i markedet.

Han tror det er nettopp relasjonen med kundene som er bakgrunnen for suksessen de siste månedene, hvor de har hatt en veksttakt på 30 prosent i måneden.

17 mill. i 2009
Derfor regner han med et solid 2009.

– Vi regner med å oppnå en omsetning mellom 17-20 mill i 2009. Det tror jeg virkelig vi skal klare. Vi ser tross alt 30 prosents vekst hver eneste måned, forteller han.

Han mener også at bedrifter er blitt mer opptatte av å kutte kostnader.

– Finanskrisen styrker salgsargumentet. Det er ingen som takker nei til å høre på oss om vi vil presentere konseptene våre. Når vi så kan slå i bordet med konsepter hvor bedrifter kan kutte kostnader, er det selvsagt mange som blir interesserte, mener han.

Krav til kundene
Ålesund-baserte Mobitalk kan også skimte med en solid referanseliste, skal vi tro administrerende direktør.

– Jeg er stolt av referanselisten. Vi har fått inn alt fra store rederier på Vestlandet til meglerhus. Det er viktig for oss at kundene våre er gode og solide kunder. Vi er forsiktige med hvem vi tar inn, og A-rating er et minimum, poengterer Mobitalk-gründeren, som gjerne slår i bordet med ett sentralt poeng oppe i disse krisetider:

– Mobitalk er ett av veldig få slike selskaper i Norge som faktisk tjener penger. Mobitalk tjener penger etter knappe ett års drift, og det er det ikke så mange som kan vise til – ja, kanskje bare Telenor, smiler han.

Setter bort driften
Det er Erate som står for driften av Mobitalks tjenester, og Pritchard mener hans ansatte da kan ha fokus på å selge produktene og drive kunderådgiving.

– Vi har levert komplett faktura og kundehåndteringssystem, mobiltrafikk, bestillingssider og minsidefunksjonalitet til Mobitalk, sier Erate-sjef Ove Vik.

Erate drifter også store deler av tjenestene til selskaper som Chess, Hello og Sense.

– Vanligvis er mellomledd fordyrende, men for mange mobilaktører lønner det seg å knytte seg til oss fordi vi oppnår stordriftsfordeler, forklarer Vik.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere