NA24.no

Et skritt nærmere megafusjon

Foto: Scanpix (Scanpix)
Bankgigantene Barclays og ABN Amro kan bli den sjette største banken i verden.

Den britiske banken Barclays og den nederlandske storbanken ABN Amro er blitt enige om å starte opp fusjonssamtalene. Selskapene er allerede enige om de initiale vilkårene som kan resulterer i det største oppkjøpet innen finansnæringen.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedkontoret vil ifølge de foreløpige planene ligge i Amsterdam, mens konsernsjefen skal bestemmes av den tredje britiske banken. Styrelederen skal velges av styret i ABN Amro.

Prisen
Selv om selskapene er enige om noen av punktene gjenstår det en rekke forhandlinger før de viktigste vilkårene blir bestemt. Den endelige prisen, strategien og hvilke synergier som de to bankene har gjennom en fusjon gjenstår å bli offentlig kjent.

Fusjonen ligger an til å bli organisert ved at AMN Amro kjøper Barclay. Ved en eventuell sammenslåing vil markedsverdien ligge på 160 milliarder dollar, tilsvarende 984 millioner kroner.

Gigant
Det fusjonerte selskapet vil bli den sjette største banken i verden og vil primært bli handlet på børsen i London. Totalt vi de to ha en samlet aktiva på 3.200 milliarder dollar, tilsvarende 19.680 milliarder kroner. Hele 230.000 vil være ansatt fordelt på rundt 4.500 bransjer i 53 land.

Samtalene mellom selskapene begynner å ta form, men begge partene gjentar at forhandlingene er på et tidlig nivå. En så stor fusjon må selvsagt bli godkjent av de rette konkurransemyndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere