NA24.no

Et skritt tilbake på Wall Street

Sist oppdatert:
Etter festen mandag ble det bakrus tirsdag.

Etter et langt sprang fremover mandag, tok USA-børsene et skritt tilbake tirsdag. De viktige indeksene falt et par prosent.

Mandagens opptur på rundt 7 prosent ble ledet av bankene, etter at amerikanske myndigheter offentliggjorde sine planer om å samarbeide med private investorer om å kjøpe ut råtne boliglånspapirer fra bankene.

Tirsdag var bildet jevnt over negativt for finanssektoren. JP Morgan Chase endte ned 9 prosent, Bank of America falt 7 prosent og Citigroup 4 prosent, men Morgan Stanley steg 3 prosent.

Amerikanske medier melder at Goldman Sachs nå ønsker å betale tilbake de statlige pengene mottatt under TARP-programmet, trolig for å unngå offentlige reguleringer av for eksempel bonuser. Aksjen falt tirsdag 1 prosent.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på USA-børsene?

- Det gikk kanskje litt for langt i all euforien som kom frem i går. Det er mange der ute som ikke tror på dette rallyet og som nå tar gevinst. Jeg tror det er rom for videre oppgang, men tror ikke alt kommer på en gang, sier sjefstrateg Paul Mendelsohn hos Windham Financial Services til Reuters.

Olje litt opp
Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI steg tirsdag marginale 18 cent til 53,98 dollar på råvarebørsen i New York. Det er den høyeste prisen siden slutten av november. Olje- og oljeserviceaksjene falt likevel i tråd med resten av aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeservicegiganten Schlumberger vil kutte seks prosent av arbeidsstokken, opplyser konsernsjef Andrew Gould. Aksjen falt tirsdag 1 prosent.

Les mer: Gigant vurderer masseoppsigelser

Cruisetall
Cruisegiganten Carnival har lagt frem sitt resultat for første kvartal. Perioden ble avsluttet 28. februar og i løpet av de siste tre månedene fikk selskapet et resultat på 260 millioner dollar. Det tilsvarer 0,33 dollar per aksje og er en bedring fra 0,30 dollar per aksje i tilsvarende periode i 2008. Men samtidig kuttes det i guidingen. Aksjen falt 2 prosent tirsdag.

Les mer: Cruiserederi slår egne forventninger

Det kom ingen viktige makrotall tirsdag. Dollaren styrket seg noe. En euro koster tirsdag kveld 1,347 dollar, mot 1,362 dollar mandag kveld.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones -1,49% til 7.660,29

Nasdaq -2,43% til 1.517,99

S&P 500 -2,02% til 806,28

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere