NA24.no

Etablerer ny liv-aktør

Kjøper portefølje fra Sparebank1 Gruppen.

Sparebank1 Gruppen selger sin portefølje av kollektive ytelsespensjoner til det nyetablerte Gabler Pensjonsforsikring. Det melder selskapet om i en børsmelding torsdag.

NA24 – din næringslivsavis

30. september skal det nye selskapet være operativt basert på konsesjonen som Gabler Wassum har fått fra myndighetene.

- Det viktigste satsingsområdet for det nye selskapet vil være pensjonsløsninger i offentlig sektor, samt utvalgte nisjer i privat sektor. Selskapet vil med basis i nytt lovverk for pensjonskasser introdusere felles pensjonskasseløsninger innenfor geografiske og bransjemessige sektorer, og vil dermed også tilby et alternativ for blant annet. mellomstore og mindre kommuner til dagens tradisjonelle kollektive tjenestepensjonsordninger, melder selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Gabler Pensjonsforsikring skal ikke tilby innskuddbaserte tjenestepensjonsordninger og kommer heller ikke til å tilby administrasjon av fripoliser.

Gabler Wassums løpende avtaler om administrasjon og drift av til sammen 33 pensjonskasser skal videreføres av Gabler Pensjonsforsikring. Samlet vil selskapet fra starten administrere pensjonsforpliktelser for ca 23 milliarder kroner, og vil i tillegg forvalte og være rådgiver for institusjoner med pensjonsmidler for ca 19 milliarder kroner.

Sparebank1 Gruppen går inn og får 15 prosent av aksjene i den nye virksomheten. Banken kan bokføre en regnskapsmessig gevinst på netto 50 millioner kroner.

Det er Jostein Sørvoll som blir selskapets daglige leder.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere