NA24.no

Ett av fire kjøretøy fikk bruksforbud i kontroller på svenskegrensen


Torsdag og fredag har det blitt holdt kontroller ved grenseovergangene i Østfold og Hedmark. Bildet viser saktegående kø ved tollstasjonen på Svinesund ved en tidligere anledning. Foto: Johnny Laursen / NTB scanpix
Torsdag og fredag har det blitt holdt kontroller ved grenseovergangene i Østfold og Hedmark. Bildet viser saktegående kø ved tollstasjonen på Svinesund ved en tidligere anledning. Foto: Johnny Laursen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
I alt 29 personer er anmeldt og 315 kjøretøy har fått bruksforbud etter kontroller på grenseovergangene i Østfold og Hedmark torsdag og fredag.

Statens vegvesen kontrollerte denne uken vogntog på grenseovergangene Svinesund og Ørje i Østfold og Østby og Magnor i Hedmark.

I Østfold ble det kontrollert 582 kjøretøy. Blant disse ble det utstedt 208 bruksforbud og seks personer ble anmeldt til politiet. Blant 592 kontrollerte kjøretøy i Hedmark ble det utstedt 107 bruksforbud og 23 personer ble politianmeldt.

Totalt fikk dermed 27 prosent av de kontrollerte kjøretøyene bruksforbud.

I en pressemelding skriver Vegvesenet at det er mange årsaker til bruksforbudene, men at brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelser, dårlig lastsikring og dårlige bremser er gjengangere i statistikken. Ved bruksforbud skal feilene utbedres før bilene får kjøre videre.

Vegvesenet skriver at de har inntrykk av at dekkutrustningen er blitt bedre på både utenlandske og norske tungbiler de siste årene.

«Særlig gledelig er en positiv utvikling for utenlandske kjøretøy som nå er blitt bedre skodd for norske forhold enn tidligere.», skriver Vegvesenet.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere