Om du er DNB-kunde og har tenkt at mobilbanken har hengt en smule etter, så er du ikke alene. Mens apper som Spare og det opprinnelige DNB-prosjektet Vipps har opplevdes moderne, har mobilbanken ikke vært spesielt mye å skryte av.

Ifølge DNB har den vært tung å utvikle, ikke minst fordi en bare kunne rulle ut én oppdatering annenhver måned. I praksis har appen vært en henvisning til nettsidene.

Det har vært litt uheldig siden DNB selv melder om at mobilbanken er rundt tre ganger så populær som den vanlige nettbanken: I år regner med 240 millioner besøk på mobilbanken, men bare 75 millioner med vanlig nettbank.

Kommer ny mobilbank rett over nyttår

Men fra rett over nyttår skjer det store ting. Da lanserer DNB for første gang på ni år en helt ny mobilbank, og denne gangen har de bestemt seg for å tenke helt nytt.

Banken er nå en fullverdig app, og baserer seg på Amazons skyteknologi.

Ifølge DNB betyr det både at de får en del ferdig funksjonalitet, men ikke minst betyr det at mobilbanken lever sitt eget liv i skyen. Dermed kan appen ifølge DNB oppdateres fortløpende - ikke bare en gang annenhver måned.

Det nye brukergrensesnittet er svært forskjellig fra tidligere utgaver, DNB har hentet inspirasjon fra både Vipps og Spare. Det betyr at den er langt mer minimalistisk og fokusert på det innholdet du faktisk har bruk for.

Les også: Vipps åpner for at barn under 15 år kan bruke vennebetaling

Viktigst er det kanskje at du nå kommer rett inn i nettbanken ved bruk av fingeravtrykk eller FaceID. Det er ikke behov for BankID for å logge inn.

Lanserer litt og litt

Da Nettavisen fikk tilgang til en testversjon før jul var det kun mulig å overføre mellom egne kontoer, samt å se betalingshistorikk på forskjellige kontoer.

Overføringer mellom egne kontoer kan nå gjøres på tre-fire forskjellige måter, alt ettersom hva du synes er praktisk - alt fra å opprette en betaling - til å dra et kontoikon over et annet.

Og nettopp nye funksjoner som dukker opp fra intet er det DNB nå lover med den nye mobilbanken: Først skal det grunnleggende erstattes, og så lover de en lang rekke mer avanserte funksjoner etter hvert.

Mer en veileder enn tidligere

Dette inkluderer blant annet å ha tilgang til kredittkort i andre banker, forskjellige former for tips som kan inkluderes i sparemål og mer til

Regningsbetaling fikk vi kun tilgang til rett før julehelga, og det hele er en rett frem opplevelse. I motsetning til tidligere der du la ting inn i skjemaer, er det nå mer en veileder som viser deg steg for steg hva du skal gjøre.

Umiddelbart fremstår det egentlig mer omstendelig, men fungerer i grunn veldig greit i praksis.

Fortsatt KID-helvete

I sitt jag etter å lage en minimalistisk opplevelse har dog DNB glemt/utelatt én ting til lansering: For selv om mye går på Avtalegiro og E-faktura for tiden, er det fortsatt slik at enkelte regninger må legges inn manuelt.

Bankkonto- og KID-nummer er dessverre like håpløst irriterende å legge inn i dag som for 10 år siden, og det store spørsmålet er da: Hvorfor holder det ikke at vi tar bilde av fakturaen?

Det burde vært en selvfølge når vi snakker 2019 og det lanseres en splitter ny mobilbank. Legger du for eksempel inn et kredittkort i Apple Pay, holder det selvsagt å ta bilde av kortet.

Les også: Vi har testet i fem uker: Apple Pay har et gigantisk problem

Ifølge DNB er dette dog noe som er på vei, men ikke ved lansering uken etter nyttår.