NA24.no

Foto: Foto (Fiskeridirektoratet)

Etterforsker monstertorsken

Sist oppdatert:
Økorim vi finne ut hvor den deformerte fisken kommer fra.

Fiskeridirektoratet mistenker at den deformert torsken som dukket opp i Storfjord i Troms har rømt fra oppdrettsanlegg, melder NRK.

Hvis det stemmer, kan det være snakk om alvorlig miljøkriminalitet.

Økokrim vil etterforske saken, og har sikret seg DNA-prøver av fiskene.

- Vi har fått den i hus, men har ennå ikke startet selve etterforskningen. Det vil skje i nærmeste framtid, sier politiadvokat Tor Børge Nordmo i Økokrim til NRK.

Monstertorsken dukket opp i november i fjor. Fiskeridirektoratet hemmeligholdt først bilder av torsken, men de ble siden offentliggjort.

- De har en klassisk deformering med pukkel på snuten. I tillegg har de det jeg kaller «Marilyn Monroe-lepper», munnen er vrengt utover, fortalte seksjonsleder Ernst Bolle i Fiskeridirektoratet til Nettavisen i november.

Det eneste oppdrettsanlegget for torsk i området tilhører Storfjord Torsk AS. Selskapet har hele tiden nektet for at torsken stammer fra dem.

- Slike voldsomme oppslag fører aldri noe positivt med seg. Det er en skjebnens ironi at vi, som har verdens fineste yngel, skal bli knyttet til denne deformasjonen, sier styreleder Steinar Eliassen i Lofitorsk AS som driver Storfjord Torsk AS. Han er også daglig leder i Norfra Eksport AS som sender torsken til utlandet.

Ifølge Eliassen har det ikke vært rømning siden stormen Narve ødela deler av anlegget for fire år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere