NA24.no

Foto: Berit Roald (SCANPIX)

Etterforsker storstilt kortsvindel

Sist oppdatert:
Et titalls personer er pågrepet i europeiske land etter omfattende kortsvindel i Norge.

Hele fem tusen norske kort ble sperret etter at større pengebeløp forsvant fra mange kort, men trolig rakk svindlerne kun å hente ut penger fra om lag 100 kort.

Nye Kripos samarbeider nå med politi i flere andre europeiske land for finne bakmennene i svindelsaken.

Belastet 23.000
Kontoutskrifter TV 2 har fått tilgang til viser en del av svindelen som har skjedd med norske kort. I Spania er nesten 23 000 kroner belastet for en leiebil, samtidig som korteieren var i København.

TV 2 avslørte saken i november og i tiden som har gått har kortselskapene selv etterforsket saken.

Nå er materialet overlevert Nye Kripos, i dag startet politiet formelt etterforskning:

- Rundt omkring i Europa er kortene eller kortinformasjon misbrukt og det synes å være en fellesnevner på de som har misbrukt kortene. Det er at de er utlendinger og at det er falske legitimasjoner som i en del tilfeller fremlegges, sier Erik Moestue, politiadvokat ved datakrimavdelingen i Nye Kripos.

Organisert kriminalitet
Mellom åtte og ti personer allerede er pågrepet i Spania, Italia, Frankrike og Tyskland mistenkt for svindel. Nye kripos ser spesielt alvorlig på saken fordi organiserte kriminelle trolig står bak.

- Saken ser ut til å ha et organsiert tilsnitt med forgreninger til utlandet, og det er naturlig for oss å etterforske denne typen saker, sier Moestue.

Etter all sannsynlighet har svindlerne brutt seg inn i en datamaskin som inneholder kortnummer og navn. Deretter er kortene kopiert og misbrukt i utlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere