NA24.no

Etterspørselen svikter for Kitron

Sist oppdatert:
Resultatfall for Kitron.

Kitron opplevde at etterspørselen falt i tredje kvartal, og at det gikk utover resultatet. Ordreinngangen skrumpet inn med nærmere 35 prosent og falt til 337 millioner kroner fra 578 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Det bidro til å redusere ordrereserven til 778 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene falt til 338,6 millioner kroner fra 454,3 millioner kroner og svekket driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) til 12,8 millioner kroner fra 41,9 millioner kroner.

Det ordinære driftsresultatet falt med over 30 millioner kroner til 4,4 millioner kroner i årets tredje kvartal fra 34,6 millioner kroner. Resultat før skatt viser et lite underskudd på 0,6 millioner kroner mot 27,6 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Kontantstrøm fra driften var på 11 millioner kroner i tredje kvartal og kontantbeholdningen økte med 6,7 millioner kroner til 36,5 millioner kroner i kvartalet.

Selskapet har gjennomført tiltak for å redusere kostnadene og produksjonskapasiteten for å tilpasse lavere etterspørsel. De har fokusert på å redusere direkte og indirekte personell, og venter nå at driftsinntektene blir rundt 20 prosent lavere. I tillegg slankes arbeidstokken med rundt 420 årsverk. Dette inkluderer salget av Kitron Microelectronics.

Samlet vil dette redusere kostnadsbasen med 70 millioner kroner for 2009 ekskludert salget av Microelectronics, og gi en reduksjon på 130 millioner kroner på årsbasis.

- Det forventes at lønnsomheten bedres i fjerde kvartal sammenlignet med situasjonen i andre og tredje kvartal, skriver Kitron.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere