NA24.no

EU: - USA fører oss til helvete

Foto: CHRISTIAN LUTZ (AP)
Sist oppdatert:
EUs ansikt utad mener USAs redningsplan for verdensøkonomien bommer fullstendig.

På et EU-møte onsdag uttrykte Tsjekkias statsminister Mirek Topolanek stor mistillit til USAs president Barack Obama og hans forsøk på å redde verdensøkonomien, skriver Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Tsjekkia som har EUs presidentskap denne perioden, og Topolanek er dermed EUs ansikt utad. Han mener Obama-administrasjonens pakker vil undergrave stabiliteten til det globale finansmarkedet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi trenger å lese historiebøkene og det vi kan lære av historien og den viktigste suksessen til EU er å nekte å gå denne veien, sier Topolanek, ifølge AP.

- Amerikanerne trenger likviditet for å finansiere alle tiltakene, og dette vil de finansiere ved å selge obligasjoner. Men det vil undergrave stabiliteten til hele det globale finansmarkedet.

Denne kritikken kommer etter at USA har kritisert EU-statene for manglende vilje til å stimulere økonomien, og kritikken er den kraftigste kritikken som har kommet fra en europeisk leder mot USA i denne krisen.

Kommentarene til Topolanek om at USAs økonomiske redningsplan er «en vei til helvete» kom etter at den britiske statsministeren Gordon Brown hadde tatt til orde for økt samarbeid over Atlanterhavet, og gitt ros til Obama for hans vilje til å samarbeide.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere