NA24.no


FACEBOOK har fått en bot på en milliard kroner av Facebook.
FACEBOOK har fått en bot på en milliard kroner av Facebook. Foto: Istock

EU gir Facebook 1 milliard i bot

Sist oppdatert:
EU-kommisjonen har ilagt Facebook en bot som tilsvarer 1 milliard kroner. IT-giganten skal ha gitt villedende opplysninger om overtakelsen av WhatsApp.

– Dagens beslutning sender et klart signal til selskaper om at de må overholde alle aspekter ved EUs regler om fusjoner, sier EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager.

Da Facebook tok over WhatsApp for tre år siden, sa selskapet til EU-kommisjonen at det ikke ville bli mulig å samkjøre brukerkonti mellom de to plattformene.

Men i 2016 lagde Facebook en tjeneste som gjorde nettopp det. EU-kommisjonen har funnet beviser for at Facebook allerede i 2014 visste at det ville være mulig å knytte WhatsApp-telefonnumre til Facebook-brukeres identitet - stikk i strid med hva FB sa til EU-kommisjonen, skriver det irske nyhetsnettstedet Joe.

Facebook sier om EU-kommisjonens avgjørelse at «Dagens kunngjøring avslutter denne saken», og at FB ikke bevisst har gjort disse feilene.

EU-kommisjonen sier at de har tatt hensyn til at FB har samarbeidet i undersøkelsene.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere