NA24.no

EU-motstandere i medvind

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)
Nei til EU får stadig nye medlemmer.

Nei til EU fikk 2700 nyinnmeldinger i 2011. Det er nesten 500 flere enn året før, og organisasjonen kan samtidig glede seg over historisk gode meningsmålinger.

- Dette er svært gledelig! Det at så mange slutter opp om Nei til EU i en situasjon der EU-kampen langt på vei er avlyst, blant annet av statsministeren, viser en høy grad om bevissthet om at Nei til EU har flere funksjoner i det norske samfunn, sier Heming Olaussen, leder i Nei til EU i en melding.

Olaussen peker på behovet for kritiske analyser av EUs utvikling, Nei til EU som kunnskapsbank, og ikke minst den voksende motstanden mot overstyringa fra Brussel gjennom EØS-avtalen.

En meningsmåling gjennomført i november i fjor viste at 52 prosent av de spurte heller ønsket seg en handelsavtale med EU enn EØS-medlemskap. Bare 19 prosent foretrakk EØS-medlemskap.

- Vi ser en markant holdningsendring hos folk flest. Nei til EU har lenge pekt på ulempene med EØS-avtalen, og med flere på laget blir det lettere å drive fram denne debatten, mener lederen i Nei til EU i meldingen.

Totalt antall medlemmer viser en svak nedgang fra 2010 med vel 500 fra 29 098 til 28 524.

Olaussen er svært fornøyd med en så beskjeden tilbakegang.

- Med et så massivt flertall som opp mot 80 prosent mot EU kunne man tenkt seg at flere ville velge bort medlemskapet i Nei til EU denne gangen. Den store rekrutteringa av nye medlemmer gjør at vi opprettholder vår politiske, organisatoriske og økonomiske styrke, sier Nei til EUs leder i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere