*Nettavisen* Økonomi.

EU-nødhjelp til Palestina

EU foreslår å gi 963 millioner kroner i nødhjelp til den palestinske overgangsregjeringen.

28.02.06 03:25

De palestinske selvstyremyndighetene ønsker initiativet velkommen, mens Israel på sin side fordømmer pengegaven, melder BBC.

Den palestinske finansministeren, Mazen Sinukrot, berømmer EU for å ha kommet til en vis avgjørelse. Raanan Gissin, som uttaler seg på vegne av den israelske regjeringen, sier avgjørelsen er gal, tatt på gal tid, og pengene gitt til gal adresse.

EU understreker at nødhjelpen kun skal gå til overgangsregjeringen, og at pengene ikke på noen som helst måte innebærer en anerkjennelse av Hamas.

Gaven på 124 millioner euro skal fordeles på følgende måte: 64 millioner går til FNs hjelpeorganisasjoner i de fattigste områdene av Palestina. 20 millioner til å betale lønn for ansatte i de palestinske selvstyremyndighetene. 40 millioner skal gå til å sørge for fortsatt strøm- og energiforsyninger.

Dårlig økonomi truer med å lamme selvstyremyndighetene fullstendig. FNs utsending, James Wolfensohn, har advart om en fullstendig økonomisk kollaps i løpet av de neste ukene, hvis ingenting gjøres nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag