Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Europas fem beste julemarkeder

Foto: (czechtourism.com)
Sist oppdatert:
Her bør du shoppe til jul ifølge reisegigant.

Klar for litt julestemning? Juleforberedelsene er i full gang i store deler av Europa. Se hvor rimelig du kan komme deg til de beste julemarkedene.

Europas berømte julemarkeder er et flott sted å blande litt tradisjon, magi og inspirasjon inn i julehandelen. Reisenettstedet momondo.no har samlet et utvalg av de beste i jungelen av julemarkeder du kan besøke i år.

1. Dresden – Münzgasse
Dresdens julemarked er det eldste i Tyskland, og har vært en årlig begivenhet i nesten 600 år. Håndverkere fra regionen samles i markedets rundt 250 boder, og resultatet er at varene her er mer tradisjonelle og unike enn på det fleste andre markeder.

- Høydepunktet her er den årlige julekakefestivalen (stollen) som avholdes den andre søndagen i desember, forteller pressesjef Julie Pedersen i Momondo.

Et fly- og hotellsøk på momondo.no, viser at du kan få en langhelg i Dresden til under 3000 kroner i november. Venter du til desember, kan du spare enda noen hundrelapper.

2. København – Tivolihagene
Europas eldste fornøyelsespark stases opp med hundrevis av juletrær og tusenvis av lys i anledning julemarkedet. En av hovedattraksjonene er den nedfryste innsjøen som gjøres om til skøytebane.

- Maten og drikken er like fortryllende som atmosfæren og brukskunsten du får her. Gløgg og de varme epletertene må prøves, sier Pedersen.

I følge momondo.no får du fly tur/retur København for rett over 1500 kroner i november. Hotell finner du til under 1000-lappen for en hel helg.

3. Salzburg – Plassene ved domkirken og residensslottet
Et annet julemarked som virkelig er verdt å besøke, er markedet i den østerrikske byen Salzburg.

Markedet ligger i nærheten av en storslått kirke og rett ved en toetasjes fontene pakket inn i glass. Middelalderslottet på haugen like ved er også med på å gi besøkende en opplevelse utenom det vanlige.

- Noe av det som gjør et julemarked så spesielt, er følelsen det klarer å skape av høytid. Salzburgs julemarked skaper definitivt denne følelsen. Både kirke, slott og fontene er opplyst, og lager de perfekte omgivelsene for å kikke på brukskunst i førjulstiden, sier Pedersen.

En flybillett tur/retur Salzburg får du i følge momondo.no for litt over 2000 kroner i november. Du kan på firestjerners hotell en langhelg for rett over 1600 kroner. Dersom du gjerne bor enkelt, kommer du langt med 600 kroner for en langhelg.

4. Praha – Torget i gamlebyen
Det finnes masser av julemarkeder rundt om i Praha. Momondo.no trekker frem det som ligger i hjertet av gamlebyen som det beste. Fargerikt dekorerte småhytter står her på rekke og rad rundt et gigantisk juletre.

- Her selges en blanding av håndlagde leker i tre og selvfølgelig klassiske tsjekkiske dukker, håndlagde smykker, lys og krystaller. Sørg for å prøve medovina – en honningvin som minner om øl, sier Pedersen.

På momondo.no finner du fly tur retur Praha i Desember for litt over 2000 kroner for en helg. Med det lave prisnivået i Tsjekkia sparer du fort inn turen på både mat, drikke og hotell. I følge momondos hotellsøk kan du bo godt i Praha for under 200 kroner per natt en helgetur i desember.

5. Brussel – Grand-Place
Markedet i Brussel er stort, og kan skimte med rundt 240 trehytter. Her er mange land representert, selv om flere av bodene tilbyr lignende håndverk og juledekorasjoner.

- Den virkelige attraksjonen på julemarked i Bussel er tradisjonell, belgisk mat. Vafler, smultringer, muslinger, vinbergsnegler – så å si hva som helst. Det sterke, belgiske ølet er også veldig populært blant besøkende, sier Pedersen.

Dersom du har muligheter til å ta en langhelg i Brussel I desember, får du flybilletter tur retur for litt over tusenlappen. Overnatting kan du få for under 400 kroner natten på trestjerners hotell.

Les mer: Reisetips: Her er tysklands beste julemarkeder

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!