Europeisk børsoptimisme

Strategene venter at det vil bli europeisk børsfest i 2007. Sjekk forventningene.

Ekspertene er optimistiske til europeiske aksjer. Strateger ved en rekke meglerhus venter at aksjene ved de europeiske børsene vil i snitt stige med 7,3 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Det er stort avvik mellom hva de ulike strategene venter seg. Nesten alle er positive til fremtiden for de europeiske aksjene, men av ulik grad. Totalt er 24 meglerhus som er med i undersøkelsen. Selv om flere er moderate i sine kurspotensial, er det noen som knaller til.

Blant de største optimistene er Conrad Hinrich Donner Bank som venter at EuroStoxx 50-indeksen vil legge på seg 19 prosent i løpet av året til 4.900 poeng. Citigroup markerer seg også med god tro på europeiske aksjer og ser et kurspotensial på 17 prosent på oppsiden.

J.P Morgan har tatt på seg bjørnedrakten og er de eneste som venter en nedgang. Meglerhuset opererer med at indeksene EuroStoxx 50 og Stoxx600 vil ligge på henholdsvis 3.900 poeng og 342 poeng. Det tilsvarer en nedgang på 5,30 prosent og 6,40 prosent.

I dag ligger EuroStoxx 50 på rundt 4157 poeng, mens Stoxx 600 ligger på 367 poeng.

Dow Jones STOXX 600 er en indeks som dekker selskaper med stor, mellomstore og liten markedsverdi i 18 land i Europa. Indeksen dekker 600 komponenter i blant annet Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Irland, Italia, Luxemburg, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tyskland og Østerrike.

Indeksen Dow Jones EURO STOXX 50 følger Europas ledende tungvektere i eurosonen. Indeksen dekker 50 aksjer i de 12 eurosone-landene Belgia, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spania, Tyskland og Østerrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.