NA24.no

Euroteam-sjefer tiltalt for forsøk på grovt bedrageri

Sist oppdatert:
To tidligere sjefer i det norske billettselskapet Euroteam er tiltalt for forsøk på grovt bedrageri av 4,8 millioner euro.

Ifølge tiltalen skal de to tidligere sjefene ha forsøkt å få det nederlandske betalingsselskapet Global Collect (GC) til å betale ut 4,8 millioner euro (rundt 42,6 millioner kroner etter dagens kurs) til misfornøyde billettkjøpere ved å legge inn 7.392 refusjoner, skriver Dagens Næringsliv.

– Euroteam hadde solgt billetter til ulike arrangementer, blant annet OL i London, da de fant ut at de ikke klarte å levere billettene. De tiltalte forsøkte å få Global Collect til å refundere pengene uten at Euroteam hadde tilgjengelige midler til å gjøre opp for seg, sier politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo politidistrikt.

Forsøk på grovt bedrageri har en strafferamme på seks års fengsel. I tillegg er de to tiltalt for overtredelse av bokføringsloven. Ifølge tiltalen ble det ikke ført regnskaper fra starten av 2011 til konkursåpning i september 2012.

Begge de tiltalte nekter straffskyld, opplyser deres forsvarere til avisen. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere