*Nettavisen* Økonomi.

Evakueres fra Mexicogulfen

EVAKUERES: Alle skipene som jobber med oljelekkasjen i Mexicogulfen blir nå evakuert.

EVAKUERES: Alle skipene som jobber med oljelekkasjen i Mexicogulfen blir nå evakuert.

Grunnet den tropiske stormen «Bonnie» har Amerikanske myndigheter beordret alle skip ved lekkasjeområdet til å forlate Mexicogolfen.

23.07.10 16:59

Admiral Thad Allen sier - ifølge BBC News - at brønnen vil forbli tettet mens skipene evakuerer gulfen.

«Bonnie» er den andre stormen som har fått klengenavn under den atlantiske orkansesongen 2010. Vindhastighetene til «Bonnie» når 105 km/t, melder det amerikanske nasjonale orkansenteret.

Ifølge prognoser vil deler av den tropiske stormen antakeligvis treffe lekkasjeområdet lørdag morgen. Drilling på avlastningsbrønnen - som til syvende og sist skal blokkere brønnen permanent - er suspendert i inntil to uker, melder BBC News.

Sikkerhet først
Allen understreker at noen av båtene vil vært i stand til å forbli på havet.

Riggen som borrer på avlastningsbrønnen må forlate området, hvilket fører til forsinkelser.

«Evakueringen gjør kanskje slik at forsøket på å tette brønnen blir forsinket et par dager, men sikkerheten til individene ved lekkasjeområdet er vår høyeste prioritet», sa Allen.

Admiralen poengterer - ifølge BBC News - at skipene som blir igjen plasseres slik at de raskt kan sette igang med utslippsbegrensede tiltak så fort stormen har passert.

Stengt siden torsdag
Den skadde brønnen har vært stengt siden forrige torsdag. Det gjennomføres en test for å se om det er svakheter i brønnen eller brudd i havbunnen. Resultatene så langt har vært positive.

Doug Suttles i BP opplyser at en uke uten lekkasjer har bedret situasjonen på havoverflaten. Det er betraktelig reduserte mengder olje.

Regjeringen forventes å gjenåpne deler av det lukkede fiskeområdet i gulfen, da olje ikke har blitt observert på 30 dager, melder BBC News.

USAs president Barack Obama har tidligere annonsert at han vil ta familien med på ferie til gulfkysten ved Florida helgen 14. august.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.