Gå til sidens hovedinnhold

Eventyrtall for håndballgutta

1,1 millioner TV-seere i Norge så VM-finalen mot Danmark på TV 3 søndag kveld.

På det meste var nesten 1,3 millioner seere innom Norges forsøk på å bli verdensmester i håndball. I aldersgruppen 15-49 år var hele 46,3 prosent av alle TV-seere i Norge opptatt med kampen. Det er den høyeste andelen for TV 3 siden 2003, og den fjerde høyeste i TV 3s historie.

TV-analytiker Marianne Massaiu i MediaCom er imponert over tallene - men ikke overrasket.

- Vi vet at store kamper som dette trekker mange seere. Semifinalen mot Tyskland på fredag hadde opp mot 800.000 seere og en andel på 42 prosent. Det gikk utover både Mesternes mester og Nytt på nytt i «Gullrekka» på NRK1, fastslår analytikeren.

Alle seertallene er foreløpige og vil øke når tall fra opptak, strømming og reprise regnes inn.

Mesternes mester har etablert seertall på rundt en million i sin tiende sesong, men havnet denne fredagen under 800.000 seere. Til sammenligning hadde de 942.000 seere forrige fredag. De gikk i konkurranse med både håndballguttas semifinale og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Rundt en kvart million seere så nordmannen og United parkere Arsenal i London på Viasat, som har rettighetene til FA-cupen. På det meste var 400.000 innom kampen.

Les også

McGregor satt ut av Solskjær - hyller nordmannen

Også Nytt på nytt-gjengen fikk merke tøff konkurranse fra fotballen og håndballen fredag. Drøye 660.000 seere så fredagens program, mot 918.000 forrige fredag.

Fredrik Skavlan har fått en ny vår etter at hans talkshow ble flyttet til lørdager på TV 2. Denne lørdagen så rundt 348.000 seere programmet, omtrent som på nivå med uken før, viser tall Nettavisen Økonomi har fått fra TV 2.

Les også

«Nytt på nytt» nærmet seg millionen

Kommentarer til denne saken