- Nå kutter vi alle varene med ytterligere ti prosent. Vi må ha den beste prisposisjonen. Vi har lovet alle medeierne våre at vi skal være billigst og da er det bare å være det , sier Christian Hoel, kjedesjef i Extra til Nettavisen.

Kiwi kunngjorde til Nettavisen mandag at de kutter de faste prisene på 60 populære varer knyttet til taco og hjemmelaget pizza, som pizzamel, pizzasaus, tacosaus og tacokrydder, med mellom 10 og 41 prosent.

Taco og pizza er de to mest populære middagene i Norge.

Les også: Kiwi kutter prisen på pizza og taco

Konkurrenten Rema 1000 svarte umiddelbart med å kutte prisene, men nå går den tredje store lavpriskjeden, Extra, som eies av Coop, enda lengre. De kutter alle prisene som Kiwi kuttet med ytterligere ti prosent.

De betyr at i løpet av få timer mandag er den faste prisen på varer som Møllerens Pizzamel eller Old El Pasos Tacomix halvert.

Coop bekrefter at dette gjelder fra og med nå og for både Extra og hypermarkedkjeden Obs, som også eies av Coop.

- Vi er en annerledes kjede som eies av kundene, ikke rike familier, og vi må følge med. Vi har et bredere ansvar enn våre konkurrenter, sier Hoel.

- Blir ikke dette dyrt?

- Jo, men det må vi tåle, sier han.

Kiwi svarer på angrepet med å senke prisene like mye.

– Når en konkurrent nå forsøker å utfordre oss, svarer vi selvsagt med å senke prisene minst like mye. Vi ønsker konkurrentene velkommen etter og lover å fortsette å kjempe hver dag for å ha landets laveste priser, skriver kommunikasjonsjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi i en E-post til Nettavisen.

– Vi har lovet kundene våre at vi aldri gir oss på pris, og det løftet holder vi. Den ene prisundersøkelsen etter den andre har bevist at KIWI har de aller laveste prisene i Norge, reklamerer hun.

Disse varene kuttes i pris. Merk at prisene nå altså er kuttet med ti prosent til.