*Nettavisen* Økonomi.

Eyvind Hellstrøm har fått ny jobb

Foto: Berit Roald (Scanpix)

Skal fronte Stein Erik Hagens jernvarekjempe.

28.09.12 11:51

Eyvind Hellstrøm skal det kommende året fronte Stein Erik Hagens jernvaregigant Jernia. Sammen skal de finne seks gode hverdagskokker i den norske befolkningen.

De seks utvalgte kandidatene skal sammen med Hellstrøm utgjøre nyskapningen Hjemmekokkelauget. Sammen skal de jobbe for å heve standarden på matopplevelsene i de tusen hjem i Norge.

- Målet er å hjelpe og inspirere folk. Vi vil at forbrukeren skal lykkes på kjøkkenet. Slik kan vi utvikle Jernia og andreas satsing videre for at de skal lykkes, sier Chris Kirkemo i Jernia.

I løpet av de første timene annonsen har ligget ute har flere allerede meldt sin interesse for programmet.

- Vi har hatt en formidabel respons. Hele 11.000 har vært innom annonsen bare i går og vi har over 150 søkere allerede. Dette er god respons, sier Kirkemo.

- Det blir spennende å ta temperaturen på interessen og ikke minst klare å etablere et miljø med hjemmekokker som kan inspirere hverandre og ikke minst at jeg kan inspirere dem, og men skal ikke se bort i fra at kanskje de inspirerer meg også, sier Hellstrøm til Nettavisen NA24.

Den berømte lidenskapen
- Mitt inntrykk etter å ha reist Norge rundt i flere TV-programmer, er at det er mye usikkerhet og angstfult for mange å lage et måltid. På den andre siden kommer den store interessen fra fler og fler i forhold til at mange er opptatt av god mat og matopplevelser, sier Hellstrøm.

Jakten på de beste hjemmekokkene i Norge føres i tre trinn i løpet av oktober.

Første trinn er at man søker for å være med og blir stemmet frem, innen 10 oktober, av folket til neste trinn.

I trinn to er det 30 kandidater som går ut i kvalifisering med egen blogg. Gjennom ti dager skal de overbevise folket og Hellstrøm at de bør få være med.

På det tredje trinnet blir kandidatene valgt fra et eksternt bemanningsbyrå.

Hellstrøm mener bare de vanlige egenskapene må til.

- Entusiasme, at man er åpen for inntrykk og den berømte lidenskapen. Det er jo ingenting som er nydligere enn å inspirere og påvirke et hjemmelkokkemiljø, fordi det er jo alltid en utfordring å sette i stad et måltid, sier Hellstrøm.

Reiser til Toscana
Kandidatene skal til sammen utgjøre et team der hver deltaker gjerne kan ha sine egne spesialfelt.

- Dette kan være alt fra forretter og desserter til vin og festmåltider. Eller kanskje er noen særlig flinke med familiemiddager og får barna med på matlagingen. Her er det rom for stort spenn, sier Kirkemo.

Når Jernia og Hellstrøm har valgt ut sine medlemmer gåt turen til Toscana. Dette blir en planleggingsreise for Hjemmekokkelauget i oktober med matopplevelser, produkttesting og filmopptak.

- Etter Toscana er de et team som skal brukes til å lage god mat og inspirere folket, sier Kirkemo.

Hjemmekokkelauget skal holde sammen minst et år, som er et krav for å melde seg på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.