NA24.no

Få boliger til leie

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Antall ledige utleieboliger er nesten halvert på et år.

Ifølge pressebyrået Newswire er antallet utleieboliger halvert på ett år. I oktober og november var det 45 prosent færre annonser for utleieboliger på Finn.no enn på samme tid i fjor.

– De fleste som leide ut boligen sin i fjor høst og vinter fordi de ikke fikk solgt på grunn av finanskrisen, leide ut for ett år. Nå er det ny optimisme i boligmarkedet og mange av disse boligene lagt ut for salg igjen, skriver Tom A. Andersen i Utleiemegleren i meldingen.

Fortsetter i desember
Nedgangen i antall utleieboliger ser ut til å fortsette nå i desember. I begynnelsen av desember i fjor var det nesten like mange boliger til leie som til salgs på Finn. I dag er bare rundt 14 prosent av annonsene utleieboliger, skriver Newswire.

– En halvering av ledige boliger kan virke dramatisk, men må sees i lys av at finanskrisen skapte et kunstig høyt antall utleieboliger. Likevel er det færre ledige boliger nå enn normalt. Sammenlignet med for to år siden har vi rundt 20 prosent færre ledige utleieboliger, skriver Andersen.

Prisene på vei opp
Hos Husleiemegleren mener de at prisene er på vei opp i utleiemarkedet.

«Prisen på utleieboliger ble presset ned i takt med det store utvalget. Nå er prisene på vei tilbake til gammelt nivå, viser en prisoversikt fra Utleiemegleren», heter det i meldingen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere