NA24.no

Få bytter strømleverandør

Foto: Bendiksby, Terje
Sist oppdatert:
Forbrukerne venter med å bytte strømleverandør til svingningene i kraftmarkedet har lagt seg.

Les NA24 på mobil

66.000 husholdninger og 5.700 næringskunder skiftet kraftleverandør i løpet av andre kvartal 2006. Dette er en nedgang i antallet skifter fra første kvartal, til tross for en markant prisøkning gjennom kvartalet.

NA24 - din næringslivsavis

Tendensen så langt i tredje kvartal tyder ikke på en økning i antallet skifter, til tross for en stadig økende kraftpris.

- Tallene fra leverandørskifteundersøkelsen tyder på at forbrukerne nå avventer utviklingen i kraftmarkedet, sier seksjonssjef i NVE Gunn Oland i en melding torsdag.

Oland forklarer at strømprisene ser ut til å bli høyere til vinteren enn det som har vært vanlig de siste årene, og mener det er viktig å være bevist på hvilke avtaler man har.

- Det er viktig at man er bevisst både på sitt forbruk og hvilken kraftavtale man har. Dette gjelder valg av type produkter som spotpris med påslag, standard variabel eller fastpris samt valg av kraftleverandør, understreker Oland.

Slik får du billigere strøm

Reduksjonen i antallet leverandørskifter i husholdningsmarkedet er om lag 12.000 sammenlignet med foregående kvartal, men samtidig en økning på over 28.000 fra samme kvartal i fjor.

I næringsmarkedet var det også en reduksjon fra foregående kvartal., hvor om lag 900 færre skiftet leverandør. Andelen husholdningskunder som går over til spotpriskontrakt er stadig økende, selv om standard variabel kontrakt fortsatt dominerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere