NA24.no

Facebook ble pornomareritt

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Ung mor opplevde mareritt etter at sexside stjal bilder fra Facebook-profilen hennes.

Den unge kvinnen håpet å finne venner og holde familien oppdatert med familiebilder. Men det var ikke bare venner som tittet på bildene hennes.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nå er bildene og detaljene hun la ut på Facebook kopiert og lagt ut på en sexside. Bildene av den 22 år gamle moren til tre er lagt ut ved siden av en kvinne med samme utsende i høyst upassende sammenheng, ifølge engelske Mail Online.

- Man skal være forsiktig med hva man ligger ut bilder av på Facebook. Sjansen for at noen napper et bilde er stor. Ikke legg ut bilder som du ikke vil at andre skal ha tilgang på, advarer forfatter og professor i rettsinformatikk Jon Bing til NA24 Propaganda.

Får ikke svar
Hun laget profilen på Facebook for et år siden og la bilder av seg selv og barna. Hun har 167 venner og var ikke klar over at profilen hennes var synlig for millioner av engelskmenn. Og som mange andre brukere var hun heller ikke klar over muligheten til å begrense tilgangen til profilen sin.

- Det er nok mange som ikke tenker igjennom hvem som kan få tilgang på bildene, forteller Bing.

- Man må innhente tillatelse fra den som er avbildet og den som har tatt bildet. Men det er ikke nødvendigvis ulovlig å bruke bildet på en nettside, sier Jon Bing.

Bildene er lagt ut på FetLife, en kanadisk medlemsbasert sex-webside.

Hun har kontaktet det engelske politiet som fortalte at det var lite de kunne gjøre med saken siden ingen lover var brutt ifølge den engelske avisen. Hun har også prøvd å kontakte webstedet uten å motta svar.

Verre bilder
I Norge er Facebook landets tredje mest besøkte nettsted. I verden havner nettstedet på åttende plass viser tall fra Alexa.

Det er i dag 1.118.840 norske profiler. Av disse er 466.720 menn og 532.260 kvinner. Resten har kanskje av ulike grunner ikke oppgitt kjønn. 477.600 er i et eller annet forhold, mens 312.680 er single. 3.600 menn er interessert i menn, mens 4.340 kvinner er interessert i kvinner.

NA24 fant ved en rask gjennomgang følgende kanskje mer eller mindre upassende grupper på Facebook. «For de som liker et sett med flotte pupper » og «Jeg blir ubrukelig på fylla » inneholder tydeligvis ikke bare hyggelige bilder.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere