Gå til sidens hovedinnhold

Facebook borte fra amerikanernes topp ti-liste

På lista over de viktigste merkevarene for amerikanere er det plass til to japanere og en svenske, mens Facebook ikke er med.

VIKTIGST: Apple og Google er merkevarene flest amerikanerne ikke greier seg uten.

Hvilke merkevarer kan du ikke greie deg uten? Det er utgangspunktet for 2019-utgaven av Brand Intimacy Study, som er utført av markedsføringsselskapet MBLM, melder Statista.

Apple og Google er nr. 1 og 2 på lista over de mest anerkjente selskapene- og altså helt avgjørende for å overleve - det mener i hvert fall 38 prosent av de spurte (6200 respondenter). Amazon og Coca-Cola kommer på de neste plassene. I alt er det 400 selskaper som er vurdert.

Les også

- Google skatter tre millioner av en inntekt på én milliard

Ikke overraskende er det flest amerikanske selskaper på lista - en blanding av tjenesteleverandører, internettselskaper og industri.

Mens både Playstation og Spotify virker essensielle for mange, er Facebook ikke funnet verdig en plass blant de 12 mest anerkjente selskapene.

Ifølge Statista er det kun Walmart som rent faktisk er en merkevare mange amerikansere ikke kan greie seg uten - siden dette mange steder i USA er eneste sted man får tak i frukt og grønnsaker.

Les også

Mange iPhone-apper overvåker deg uten at du vet det

Kommentarer til denne saken