NA24.no

Facebook løfter Nasdaq opp


FACEBOOK-AKSJEN stiger solid onsdag.
FACEBOOK-AKSJEN stiger solid onsdag. Foto: Dado Ruvic (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Økt frykt for renteoppgang bidro til negativ start på børshandelen i USA onsdag, men nå ligger hovedindeksene i pluss.

NEW YORK (Nettavisen): Aksjemarkedet i USA åpnet onsdag på minussiden etter at de siste inflasjonstallene skaper økt bekymring for at den amerikanske sentralbanken vil heve styringsrenten mer aggressivt enn antatt.

Dow Jones falt 12 poeng eller 0,4 prosent til 24.535 poeng, mens Standard & Poor 500 gikk ned 9 poeng til 2655, et fall på 0,3 prosent.

Nasdaq sank 27 poeng til 6986 poeng, hvilket utgjorde 0,4 prosent.

Det tok imidlertid ikke lang tid før trenden snudde i positive retning igjen.

De tre store børsindeksene ligger i skrivende stund på pluss.

Boeing (+ 1 prosent) og Goldman Sachs (+1,5 prosent) går så det suser onsdag, og disse to alene utgjør over 40 poeng for Dow Jones-indeksen.

Nasdaq er opp over 0,7 prosent.

Mye av løftet til Nasdaq kan tilskrives at Facebook stiger solid. Facebook-aksjen åpnet på 173,45 dollar, men er nå over 177 etter en oppgang på nærmere fire dollar og over 2,3 prosent.

Konsumprisindeksen i USA steg i januar med sitt høyeste på fem måneder, melder Market Watch, og dette øker sjansen for inflasjon ettersom det bygger på lønnsoppgangen i landet.

Dette anses også som hovedårsaken til fallet i forrige uke, da de tre store indeksene gikk ned 5,1 til 5,2 prosent. Børsene i USA har imidlertid hatt oppgang i tre dager på rad og øker rekken til fire dersom onsdagen også ender med grønne tall.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere