Facebook og co. skal fjerne hatefulle ytringer

AVTALE: Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft har inngått en avtale med EU om å fjerne hatefulle ytringer på sosiale medier.

AVTALE: Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft har inngått en avtale med EU om å fjerne hatefulle ytringer på sosiale medier. Foto: Karen Bleier (Afp / NTB scanpix)

Facebook, Twitter, YouTube og Microsoft har inngått en avtale med EU om å fjerne hatefulle ytringer på sosiale medier.

31.05.16 12:38

I henhold til nye retningslinjer skal selskapene prøve å vurdere oppfordringer om å fjerne hatefulle ytringer innen et døgn. Hvis klagene er berettiget, skal innholdet fjernes, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Europeiske myndigheter har de siste månedene forsøkt å få sosiale medier til å slå ned på rasisme i kjølvannet av flyktningkrisen.

Les også: Haddy Njie: - Jeg bare lurer på hva som gjør at han hater så mye

Fjerning av hatefulle ytringer er også viktig fordi terrorgrupper bruker sosiale medier til å radikalisere unge, ifølge EUs justiskommissær Vera Jourova.

Les også: Danske frifunnet for rasisme i Facebook-innlegg

De fire amerikanske IT-gigantene, som sluttet opp om de nye retningslinjene tirsdag, lover også å lære opp sine ansatte til å håndtere denne typen saker. I tillegg skal brukervilkårene gjøre det klart at hatefulle ytringer ikke godtas, skriver magasinet Fortune.

– Hatefull oppførsel hører ikke hjemme på Twitter, sier Karen White fra Twitter i en uttalelse.

– Det er en klar forskjell mellom ytringsfrihet og oppførsel som oppfordrer til vold og hat, legger hun til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag