Facebooks marerittår: Nå letter de på sløret

Rune Paulseth (47) ble hentet til å lede Facebooks norske kontor i 2015,

Rune Paulseth (47) ble hentet til å lede Facebooks norske kontor i 2015, Foto: Paul Sakuma / Terje Pedersen / montasje Nettavisen (NTB scanpix / Ap)

Slik skal Facebook bli mer åpne i Norge – etter skandaleåret 2018.

Facebooks´ norske sjef innrømmer selskapet har vært for trege og naive. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Etter skandaleåret i 2018 har selskapet lagt en ny strategi for kommunikasjon med brukere, pressen og myndighetene. Den innebærer blant annet at Paulseth skal bli mer synlig i det norske markedet, skriver DN.

Les også: Tyskland krever Facebook-endring

Facebooks kommunikasjonsteam lagt en intervjuplan for Paulseth i store norske medier: Onsdag ble han intervjuet av Morgenbladet og Aftenposten, torsdag var han på «God Morgen Norge» på TV 2 og i intervjuer med DN og Dagbladet og fredag venter NRK.

Paulseth bedyrer at Facebook har lært av skandalene.

– Vi har rett og slett vært altfor langsomme og reagert altfor tregt i henhold til det faktum at vi har sett på verdien av Facebook mye mer isolert enn det vi burde ha gjort. Vi har ikke sett de sosiale konsekvensene av hva slike ting vil bety, sier han blant annet til DN.

Les også: Nå kan du slette Messenger-meldinger innen ti minutter

Paulseth sier han har sympati med Facebook-sjef Mark Zuckerberg, som i fjor måtte stå skolerett og forklare seg foran Kongressen i USA. Paulseth tror nepe Zuckerberg har lyst å måtte gjenta den seansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag