NA24.no

Faktor sliter videre

(Veidekke)
Boligutviklingsselskapet klarer ikke å levere pluss tross økt omsetning.

I tredje kvartal i fjor viste regnskapene til konsernet Faktor Eiendom ASA nær null på bunnlinjen, i år er det klart minus til tross for at aktiviteten er økt. Selskapet har blitt klart merket av finanskrisen som følge av sin eksponering mot boligmarkedet gjennom produksjons av modulhus og utvikling av boligprosjekter.

Faktor ser imidlertid nå en viss bedring i markedsforholdene, men sitter fortsatt med et stort ferdiglager av boliger og fritidshus i ulike prosjekter. Selskapet vil nå fortsette arbeidet med å realisere disse før nye prosjekter igangsettes.

Det vil skje under hovedaksjonær Lase Fosbys ledelsen, som overtar som konstituert adm. direktør fra 1. desember. Fosby kontrollerer 23,4 prosent av aksjene i Faktor.

Røde tall
Faktor kan i tredje kvartal vise til driftsinntekter på 239,5 millioner kroner, opp fra 176,2 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet falt imidlertid fra pluss 22,8 millioner kroner i tredje kvartal 2008 til minus 20 millioner i årets tredje kvartal.

Det er spesielt en økning i varekostnadene som gir de negative tallene for inneværende år, da marginen har blitt forverret.

Heller ikke lavere finanskostnader kan redde bunnlinjen for Faktor for tredje kvartal, som viser minus 31,7 millioner kroner før skatt, mot minus 1,6 millioner i tredje kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere