NA24.no

Fall for EOC

Oljeservicekonsernet måtte se både topplinje og bunnlinje falle siste kvartal.

Det Singapore-baserte, men Oslo-noterte, oljeservicekonsernet EOC Limited har lagt frem sine tall for regnskapsmessig første kvartal 2009. Regnskapene som ble avsluttet 30. november viser et fall i driftsinntektene fra 27,2 millioner dollar til 19,5 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Dette senket samtidig driftsresultatet fra 12,5 millioner dollar i EOCs regnskapsmessige første kvartal 2008 til 8,2 millioner i perioden det nå rapporteres for. Resultatet før skatt falt samtidig fra 9,9 millioner dollar til 6,5 millioner dollar.

Forklaringen på den fallende inntjeningen er lavere konstruksjonsaktivitet i gruppen, samt bortfallet av inntjeningen fra en enhet som var innleid på bareboatbasis året før. Oljeservicekonsernet melder også at ratene oppnådd av selskapets enheter er noe lavere i snitt.

EOC har operasjoner innen en rekke områder av oljeservicebransjen, fra FPSO’er til rørlegging, boligrigger og konstruksjonsoppdrag. Selskapet melder om høy kapasitetsutnyttelse på eksisterende flåte, som i hovedsak har lange kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere