*Nettavisen* Økonomi.

Fall for EOC

Oljeservicekonsernet måtte se både topplinje og bunnlinje falle siste kvartal.

Det Singapore-baserte, men Oslo-noterte, oljeservicekonsernet EOC Limited har lagt frem sine tall for regnskapsmessig første kvartal 2009. Regnskapene som ble avsluttet 30. november viser et fall i driftsinntektene fra 27,2 millioner dollar til 19,5 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Dette senket samtidig driftsresultatet fra 12,5 millioner dollar i EOCs regnskapsmessige første kvartal 2008 til 8,2 millioner i perioden det nå rapporteres for. Resultatet før skatt falt samtidig fra 9,9 millioner dollar til 6,5 millioner dollar.

Forklaringen på den fallende inntjeningen er lavere konstruksjonsaktivitet i gruppen, samt bortfallet av inntjeningen fra en enhet som var innleid på bareboatbasis året før. Oljeservicekonsernet melder også at ratene oppnådd av selskapets enheter er noe lavere i snitt.

EOC har operasjoner innen en rekke områder av oljeservicebransjen, fra FPSO’er til rørlegging, boligrigger og konstruksjonsoppdrag. Selskapet melder om høy kapasitetsutnyttelse på eksisterende flåte, som i hovedsak har lange kontrakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag