NA24.no

Fall for sjette dag på rad

Sist oppdatert:
Børsnedturen fortsetter i de asiatiske markedene.

Optimismen er fraværende på børsene i Asia.

NA24 - din næringslivsavis

For sjette dag på rad faller de tonangivende markedene i regionen, denne gang drevet av fall i finans- og gruveaksjer. Det skjer etter at det ble kjent at maskinordre i Japan falt i forrige måned. Dette kom som en overraskelse i markedet, og bidrar nok en gang til å spre usikkerhet om styrken i en eventuell bedring av økonomien.

Den sammenveide regionindeksen MSCI Asia-Pacific faller 1,7 prosent til 100,15 poeng. Dermed har indeksen falt seks dager på rad, noe som er den lengste perioden med nedgang siden september i fjor, da kollapsen i Lehman Brothers var et faktum.

Japans største bank, Mitsubishi UFJ, falt 3,4 prosent etter antall nye utlån falt. I Australia falt energikjempen BHP Biliton i takt med synkende olje og kopperpriser.

- Markedet har returnert til å fokusere på nå-situasjonen heller enn å fokusere på en bedring i forholdene fremover. Den økonomiske bedringen vil ikke komme raskt. Det begynner å reflekteres i aksjeprisinge, sier strateg Masaru Hamasiki ved Toyota Asset Management i Tokyo til Bloomberg News.

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: - 2,22 %
Japans Nikkei 225: - 2,16%
Hongkongs Hang Seng: - 1,69%
Kinas CSI 300: - 1,13%
Kinas Shangai Composite:- 1,68%
Taiwans Taiex: -0,70%
Sør-Koreas Kospi: - 0,22%
Singapores Strait Times Index: - 1,17%

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere