NA24.no

Fall i oljelagrene

Sist oppdatert:
Lagertallene var lavere enn ventet

USA kom i ettermiddag med sine ukentlige oljelagertall. Effekten av Gustav har ikke påvirket denne ukes tall ettersom de er fra uken som ble avsluttet fredag 29. august.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene fra Energy Information Administration (EIA) i det amerikanske energidepartementet viste at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,9 millioner fat til 303,9 millioner fat. I konsensus utarbeidet av Reuters var det ventet at oljelagertallene ville øke med 0,2 millioner fat.

Drivstofflagrene falt de også med totalt én millioner fat til 194,4 millioner fat, og var ventet at ville falle med 1,4 millioner fat. Destillatlagrene ble redusert med 0,4 millioner fat til 131,7 millioner fat. De var ventet en oppgang på 0,5 millioner fat. Lagrene for naturgass økte med 90 milliarder kubikkfot, tilsvarende 3,26 prosent, til 2,85 billioner kubikkfot i samme periode.

Oljeprisen ble ikke påvirket nevneverdig av tallene som kom. Brenten omsettes i øyeblikket for 107,52 dollar per fat, et intradagsfall på 0,53 prosent. Man kan samtidig sikre seg en dollar for 5,56 kroner, tilsvarende oppgang på 0,44 prosent torsdag.

Etter at orkanen Gustav traff land mandag med minimal skadevirkning fikk oljeprisen kraftig tynget. NA24 skrev tidligere torsdag ettermiddag at eksperter verden over har delte meninger om hvor oljeprisen skal, men er enige om at den ikke skal ned.

Les saken: Spenning i oljemarkedet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere