*Nettavisen* Økonomi.

Fall i oljelagrene

Foto: Fotograf:DAVID MCNEW (AFP)

Nivået på råoljelagrene og destillatlagrene ble lavere, mens det var en oppgang i bensinlagrene.

21.01.10 17:08

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene kommer en dag senere enn hva som er normalt. Grunnen er at det var fridag i USA på mandag.

Rapporten viser at råoljelagrene falt med 0,4 millioner fat til 330,6 millioner fat, men fortsatt er det langt mer olje på lager enn hva som er normalt for denne tiden av året.

Destillatlagrene viser en nedgang på 3,3 millioner fat. Når det gjelder bensinlagrene så vokste disse med 3,9 millioner fat.

Ifølge estimater innhentet av Platts forventet analytikerne at det ville bli en oppgang på 2,8 millioner fat i råoljelagrene og at bensinlagrene og destillatlagrene ville øke med 2,1 millioner fat og en oppgang på 1,1 millioner fat i destillatlagrene. Det skriver Marketwatch.

Importerer mer
USA importerte 8,5 millioner fat råolje per dag i forrige uke. Det er en nedgang på 0,36 millioner fat per dag sammenlignet med uken i forveien. Snittet de siste fire ukene viser derimot en nedgang til 8,5 millioner per dag fat. Det er et fall på 1,2 millioner fat sammenlignet med samme periode året før. Uken i forveien lå derimot nivået på 8,2 millioner fat.

Når det gjelder import av bensin og bensinprodukter så lå disse på 0,73 millioner fat per dag i forrige uke, mens importen av destillater lå på 0,27 millioner fat per dag. Det er et markant fall sammenlignet med uken i forveien.

Produksjonen av bensin steg i snitt til 8,6 millioner fat per dag i forrige uke fra 8,5 millioner fat uken før, mens produksjonen av destillater falt i snitt til 3,5 millioner fat fra 3,9 millioner.

Raffinerienes kapasitetsutnyttelse falt til 78,4 prosent fra 81,3 prosent.

Prisen faller
Tirsdag kom en rapport fra det amerikanske petroleums instituttet API. Rappoten viste en nedgang for råoljelagrene med 1,8 millioner fat. Destillatlagrene falt med 3,39 millioner fat, mens bensinlagrene økte med 0,67 millioner fat.

Ved råvarebørsen i London ble kontraktene på nordsjøolje med levering i mars omsatt for 75,91 dollar per fat. Den amerikanske referanseoljen WTI ble samtidig omsatt for 77,41 dollar per fat.

Følg oljeprisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag