*Nettavisen* Økonomi.

Fall på metall og tall

Asia faller, men Kina setter ny rekord.

26.07.07 08:25

Asia fortsetter nedturen. Noen selskap kommer med skuffende tall, og metallprisene sender gruveaksjene utforbakke.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanleys Asia-indeks detter 0,8 prosent til 159,39 poeng.

Alt er langt fra mørkt. Kredittratingsgiganten Moody’s økte sin vurdering av Kina og Hongkong, noe som gir begge markedene det de trenger for å nå nye rekorder. CSI 300 indeksen i Kina stiger 0,7 prosent, og har dermed hatt et rally på 12 prosent over de siste fire dagene.

Nikkei 225-indeksen i Japan faller 0,6 prosent til 17.775,95 poeng. Nippon Electric Glass trekker indeksen ned, med et fall på 17 prosent, det største fallet siden 1987. Kvartalsresultatet har skrumpet med 44 prosent. Derimot har meglerbransjen gode tider i Japan også. Nomura, Japans største meglerhus, klatrer 8,5 prosent etter en firedobling i resultatet.

Australia var enda verre, med et fall på én prosent for S&P/ASX. Australia breges av gruvegigantene BHP Billiton og Rio Tinto som raser henholdsvis 1,2 og 1,9 prosent. Dette skjer etter at den viktigste metallindeksen på råvarebørsen i London datt 2,9 prosent etter Asia stengte, onsdag.

- Større gruveselskaper følger metallprisene, og de kan være veldig volatile, sa mark Tan, forvalter hos UOB Asset Management, til Bloomberg News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.