NA24.no

Fall på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Børsene går rett i rødt i USA.

Renter, høy oljepris og sysselsetting preger aksjemarkedet i USA torsdag ettermiddag. Børsene i New York starter svakt etter fridagen.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones faller 0,34 prosent til 13.531,70 poeng. S&P 500 er ned 0,10 prosent til 1.523,37 poeng. Aksjene på den teknologitunge Nasdaq-indeksen er forsiktig ned 0,04 prosent til 2644,01 poeng.

En månedlig rapport viser at 55.726 ble avskjediget i juni. Denne oversikten over antallet jobbkutt er ikke justert for sesongmessige variasjoner, men indikerer trender i arbeidsmarkedet.

Samtidig viser statistikk at antallet ansatte i privat sektor økte med 150.000 i juni. Det er den raskeste på mer enn syv måneder.

Rapporten antyder om at 175.000 nye stillinger ble skapt i USA utenfor jordbruket. Den offisielle sysselsettingsrapporten slippet fredag. Økonomene venter ifølge Bloomberg News at sysselsettingen utenom jordbruket vil øke med 125.000.

Dollaren har styrket seg betydelig mot euroen etter at den europeiske sentralbanken, ECB, valgte å holde renten uendret. Renten i euro-landene er på 4 prosent og stillstanden var ventet av økonomene, men markedet var spent på hvordan sentralbanksjef Jean Claude Trichet begrunnet avgjørelsen. Dollaren svekket seg markant i forkant av renteavgjørelsen.

Samtidig styrker den amerikanske valutaen seg mot det britiske pundet. Bank of England hevet renten til 5,75 prosent.

Oljeprisen skyter i været i forkant av oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene. Markedet venter at raffineriene har fått opp kapasitetsutnyttelsen og at dette igjen vil føre til et trekk av råoljelagrene. Mye av fokuset vil også være på bensinlagrene.

På råvarebørsen i New York stiger WTI-oljen til 72,12 dollar fatet. Rapporten som viser utviklingen til oljelagrene i forrige uke slippes klokken 16.30 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere