NA24.no

Fall på Wall Street

Foto: Mary Altaffer
Sist oppdatert:
Går rett i rødt etter at handelen kom i gang.

Dow Jones Industrial faller 0,07 prosent til 9.536,94 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen blir sendt ned 0,31 prosent til 1.024,97 poeng. Det er også nedgang for den teknologitunge Nasdaq Composite som faller 0,38 prosent til 2.016,75 poeng.

Den amerikanske økonomien viser stadig tegn til bedring, men offisielle tall fra de amerikanske myndighetene viser at det fortsatt er en vei å gå. I andre kvartal falt bruttonasjonalproduktet med 1 prosent. Det er uendret i forhold til det første anslaget til det amerikanske handelsdepartementet. Økonomene hadde ventet et større fall enn fasiten viser.

Les mer: Positivt fra USA

- Frøene for en bedring sees i denne rapporten. Lagrene er på bunnivåer og produksjonen er på vei opp ettersom butikkhyllene blir stadig barere, sier sjeffinansøkonom Chris Rupkey ved New York-kontoret til Bank of Tokyo-Mitsubishi til Bloomberg.

Det har også kommet statistikk som viser at overskuddene til næringslivet steg med 5,7 prosent i andre kvartal sammenlignet med første kvartal. Det er den største oppgangen siden første kvartal 2005.

Samtidig som bruttonasjonalproduktet viser en klar bedring har også antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd falt. I forrige uke møtte det opp 10.000 færre førstegangssøkere til ledighetstrygd og tallene viser en vid nedgang i antallet trygdesøkere.

Les mer: Færre søker ledighetstrygd

- Vi står overfor et marked som ser ut til å ignorere gode nyheter. Jeg tror dampen er i ferd med å gå ut nå. Jeg tror det har blitt reflektert i volumet og markedsnyhetene, sier sjefstrateg Art Hogan i Jefferies & Co.

Det har kommet en strøm med gode nyheter denne uken. Blant annet var det svært positive nyheter fra boligmarkedet, og ordreinngangen av varige goder overrasket også positivt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere