NA24.no

Fallende Tawke-inntekter

Foto: Scanpix
DNO måtte se inntektene fra Nord-Irak fall videre i mars.

Oljeselskapet DNO International ASA har lagt frem produksjonstall for mars og første kvartal, og de viser en fallende trend i inntektene fra det lovende Tawke-feltet i Nord-Irak.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene er fortsatt preget av at oljen fra feltet kun selges lokalt mens selskapet fortsetter å vente på en eksportlisens fra Bagdad for å kunne sende oljen ut på verdens markedet via rørledningen til tyrkiske Ceyhan.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Testproduksjonen som nå pågår på Tawke-feltet har så langt i 2009 vist en lavere nivå en i tidligere måneder. DNO peker på at testproduksjonen på feltet har vist betydelig variasjon, neo som også forventes fremover. DNOs inntekter fra feltet endte i mars på 6 millioner kroner, mot 9 millioner i februar og 17,7 millioner i januar.

Når det gjelder produksjonen i Jemen, så hadde selskapet en nettoproduksjon på 6.046 fat per dag i mars og 5.936 fat per dag i snitt for første kvartal. Oljen er i snitt solgt til en pris på 43 dollar per fat i kvartalet og 46 dollar i mars.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere