NA24.no

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Faller fra rekorden

Sist oppdatert:
Oljeprisen mister noe styrke i forkant av helgen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i USA falt oljeprisen som en følge av at raffinerier, som har holdt stengt grunnet orkanen Humberto, igjen begynte produksjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag klatret oljeprisen på nyheter om at tre raffinerier, som drives av Total SA, Valero Energy og Motiva Enterprises, med en samlet kapasitet på 850.000 fat med råolje dagen ble stengt grunnet orkanen Humbertos herjinger.

Storm og raffinerier
- Den forsvinnende stormtrusselen og det faktumet at raffinerier kommer tilbake holder et lokk på prisene, sier Michael Fitzpatrick hos MF Global, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet frontkontrakten på WTI-oljen 79,09 dollar, som er en nedgang på 1,3 prosent fra rekordnoteringen på 80,36 dollar. Prisene er nå 25 prosent høyere enn for ett år siden.

I tillegg melder Motiva Enterprises som eies av Shell og Saudi-Arabias statlige oljeselskap at de har satt en tidsfrist til 17. september for å gjenoppta produksjonen på ett av sine raffinerier. Dette raffineriet har en kapasitet på 285.000 daglige fat med olje.

Humberto har i likhet med oljeprisen også mistet styrke og har nå blitt nedjustert til en tropisk storm. Men at oljeprisen fortsatt kan få seg ett ytterligere hopp er meget mulig.

Kan fort øke igjen
- Det er et betydelig globalt underskudd. Bufferen er borte så når det skjer noen flaskehalser i leveransedelen vil du få en overreaksjon, sier Sarah Emerson hos Energy Security Analysis, ifølge Bloomberg.

Tirsdag ble det klart at OPEC, som står for 40 prosent av verdens oljeproduksjon, skal øke produksjonen med 500.000 fat i fjerde kvartal.

- De ytterligere 500.000 fatene kommer ikke til å gjøre store forskjellen, sier Simon Wardell hos Global Insight.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere