NA24.no

Fallet bedre enn fryktet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nedturen i den økonomiske aktiviteten er ikke like dramatisk som først antatt.

Den siste revideringen fra de amerikanske myndighetene viser at bruttonasjonalproduktet for første kvartal falt med 5,5 prosent.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Tidligere har myndighetene meldt om et fall i BNP på 5,7 prosent. Det var også dette nivået økonomene hadde forventet at BNP ville bli revidert til.

Det aller første anslaget kom i slutten av april og tilsa et fall i BNP på 6,1 prosent i løpet av årets tre første måneder. Det ble i mai revidert til et fall på 5,7 prosent, mens den endelige revideringen viser at fallet ble noe mindre.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Selv om fallet i den økonomiske aktiviteten ikke var like dårlig som tidligere antatt, så viser revideringen nedslående faktorer. Forbruket falt mer enn tidligere antatt og det ga sammen med svakere eksport og import svakere bidrag til den økonomiske utviklingen.

I fjerde kvartal i fjor falt BNP med 6,3 prosent, og den amerikanske økonomien har vært i resesjon siden desember 2007. Førstkommende tirsdag blir andre kvartal avsluttet, og økonomene forventer økonomien utviklet seg noe bedre i denne perioden. Likevel viser estimater fra Dow Jones Newswire at økonomene anslår et fall i bruttonasjonalproduktet på 1,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere